Дарія Шевченко

35 мільйонів гривень виділить держава на населені пункти Тернопільщини, де негода завдала шкоди (відео)

unnamed

Під час чергового засідання Уряду від депутата партії «За майбутнє» Антона Яценка прозвучало питання до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля стосовно виділення коштів мешканцям Тернопільщини, які постраждали від паводку. Народний обранець зазначив, що сусідні області, які постраждали від повені, ще раніше отримали допомогу від держави, проте Тернопільщини серед них не виявилось.

Про це розповів народний депутат України Іван Чайківський на своїй сторінці у соціальній мережі. 

Прем’єр-міністр пояснив, що під час виділення грошей з першого траншу на області, де негода наробила суттєвих збитків, на Тернопільщині паводку ще не було.

Коли ставили на голосування цю постанову, паводку на Тернопільщині ще не було. Саме тому в цей перший транш область не потрапила.  За підрахунками, в декількох населених пунктах Тернопільщини нанесено збитків щонайменше на 35 мільйонів гривень. Кошти, безумовно, будуть виділені з резервного фонду і передані області, зазначив Денис Шмигаль.

Головними розпорядниками коштів будуть місцеві органи влади. «Терен» раніше писав про те, що якщо Уряд не виділить гроші на ліквідування збитків, то їх доведеться брати з казни області.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео