Віра Олександрович

Гральний бізнес на Тернопільщині заборонили і відправили лист Президенту (фото, відео)

Основне

Понад 30 питань встигли розглянути сьогодні, 25 вересня, обранці Тернопільщини. Причому у порядку денному було майже 20 звернень до керівництва держави і особисто Президента. Стосувалися ці заяви різних сфер життя краю і навіть всієї України.

Зауважимо, у конференцзалі, що на вул. Грушевського, 8, о 10:40 зареєструвалися 34 депутати. Порядок денний 7-го засідання 14-ї сесії Тернопільської облради вони остаточно сформували майже об 11:30. До того часу у засіданні вже брали участь 36 обранців Тернопілля. Вони, зокрема, прийняли ряд рішень щодо комунальних підприємств і виконавчого апарату ради.

Так, сесія проголосувала «за» такі питання: - «Про затвердження фінансових планів комунальних некомерційних підприємств-об’єктів охорони здоров’я спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області»; - «Про внесення змін до рішення Тернопільської облради від 06.07.2020 р. №1621 «Про впорядкування умов оплати праці (визначення розміру посадового окладу) керівників закладів охорони здоров’я-об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області, які діють в організаційно-правовій формі комунальних некомерційних підприємств».

Сесія1
Сесія1

Окрім того, політики затвердили статутний капітал і статут комунального некомерційного підприємства (КНП) «Тернопільський обласний клінічний шкірно-венерологічний диспансер» у новій редакції, а також визначилися щодо встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування і постачання, послугу із постачання теплової енергії для потреб населення, бюджетних установ та інших споживачів (крім населення), що надаються комунальним підприємством теплових мереж облради «Тернопільтеплокомуненерго». Необхідну кількість «за» отримало того дня і питання про розпорядження голови облради у міжсесійний період. Своїм рішенням депутати також ввели посаду «консультант із антикорупційної діяльності виконавчого апарату облради».

Сесія2
Сесія2

Одне із найцікавіших рішень сьогодні – «Про заборону грального бізнесу на території Тернопільщини». Розглянувши пропозицію уповноваженого представника фракції ВО «Батьківщина» Михайла Піня, з метою запобігання кризовим явищам і негативним процесам у сім’ях жителів Тернопільщини, а також – задля формування здорового способу життя, забезпечення духовно-морального розвитку населення області, депутати вирішили заборонити створення і функціонування гральних закладів (казино, залів гральних автоматів, букмекерських пунктів та інших закладів, призначених для проведення азартних ігор) на території Тернопілля. У рішенні також йдеться (цитуємо): «Рекомендувати обласним радам України, органам місцевого самоврядування Тернопільщини розглянути і підтримати рішення Тернопільської обласної ради».

Сесія3
Сесія3

Це рішення, як тільки його підпише голова облради Віктор Овчарук, надішлють Президенту В. Зеленському, у Верховну Раду, Кабінет Міністрів, керівникам депутатських фракцій і груп у парламенті, народним депутатам, обраним від Тернопільської області, а також – в усі обласні ради України та органи місцевого самоврядування нашого краю. Цим же адресатам відправили і численні звернення, ухвалені депутатами (про це докладно читайте на «Терені» згодом – прим.).

Нагадаємо, після наради уповноважених представників депутатських фракцій на засіданні вирішили продовжити роботу у вівторок, 29 вересня.

Фото з трансляції на сайті облради 

Вибір читачів за тиждень

Відео