Віра Олександрович

Через погоду у Тернополі перенесли загальноміську толоку і чимало ремонтів (фото)

Основне

Ремонти на дорогах міста, прибудинкових територіях, проїздах та об’єктах благоустрою стартували у Тернопільській громаді із настанням весни. Розпочали комунальники і традиційне прибирання міста після зими.

Втім, усі перелічені плани довелося суттєво відкоригувати через несприятливу погоду, стверджує міський голова Тернополя Сергій Надал.

- Мушу відверто сказати: враховуючи погодні умови, ми досі не маємо можливості виконувати якісь широкомасштабні роботи, - каже він. – Але там, де погода працювати дозволяє, ми вже взялися виконувати заплановане.

Ремонт1
Ремонт1

Так, у Тернополі змогли розпочати роботи у дворах, зокрема, майстри лагодять міжквартальні і міжбудинкові проїзди. Ремонт дорожнього покриття днями провели на проїзді між будинками №26 і 28, що на вул. Живова. Відремонтували асфальтобетонне покриття також у дворах на майдані Перемоги, 4 і вулицях Броварній, 47 і Новий Світ, 49.

- Наразі капітальний ремонт асфальтобетонного покриття триває ще у п’яти дворах за адресами: Карпенка, 14, Слівенська, 5, Ст. Бандери, 84, Дружби, 6, Київська, 12 і вулиця Симоненка, 4, - перелічує мер. - Щодо ремонту доріг, де проводять поточний ремонт, то перелік вулиць - такий: Вербицького, Глінки, Бригадна, Золотогірська, Тернопільська, Приміська, Винниченка, Мазепи, Бережанська, Миру, Громницького, Макаренка, Степана Будного, 15 Квітня, Петрушевича, Лозовецька, Глінки, Подільська, Об’їзна, Микулинецька, Пилипа Орлика, Юності, Волинська, Пирогова, Коперника, Князя Острозького і Чумацька.

Тобто майстри працюють у різних мікрорайонах міста. Паралельно триває реконструкція шляхопроводу на вулиці Об’їзній, точніше в районі вулиці Гайової. Там підрядна організація бетонує підпірну стінку.

Ремонт2
Ремонт2

- Старували роботи із будівництва дощового колектора на вул. Галицькій, - продовжує мер. – Там провели демонтаж навісів для машин і шурфування наявних інженерних мереж.

Окрім того, на вул. Микулинецькій триває влаштування світлофорного об’єкту на пішохідному переході (біля авторинку), влаштування бордюрів, тротуарів, дорожніх знаків і навісу для пасажирів.

- Триває у нашій громаді також двомісячник благоустрою, - нагадує мер. – Щоправда, і тут - масштаби робіт, всі наші плани суттєво відкоригувала погода. Наприклад, березень фактично «пропав», бо неможливо було виконувати якісь серйозні роботи. Зрештою, весь цей тиждень, можливо, і наступний ми змушені будемо чекати, поки припиниться дощ.

Нагадаємо, двомісячник благоустрою, основною функцією якого є очищення території від забруднення після зимового періоду, у Тернопільській громаді розпочався ще 15 березня. І триватиме він принаймні до 15 травня.

Ремонт3
Ремонт3

- Я розумію, що багатьом би хотілося, щоб ми все завершили до Пасхи, - визнає мер. – Однак ще раз кажу: погода цьому не сприяє. Наприклад, ми змушені цього тижня скасувати загальноміську толоку, на яку дуже розраховували. Тому я дуже вдячний усім організованим колективам і активістам, які знаходять вільний час та самотужки допомагають нам навести лад у місті.

До речі, у комунальних підприємствах розробили індивідуальні конкретизовані плани, якими передбачили проведення робіт із впорядкування прибудинкових і закріплених територій, ремонту і посадки зелених насаджень та інших видів робіт. Те саме зробили і управителі житлового фонду. Втім, фарбувати обладнання на дитячих майданчиках, впорядкувати зелені зони та квітники у дощову погоду не зручно.

Ремонт4
Ремонт4

- Першочергово у місті розпочали роботи з очищення горищ і підвалів у багатоквартирних будинках, - додає Сергій Надал. – Звідти забирають накопичене сміття, а також збирають і вивозять болото з підбордюрних ділянок дороги, очищують водоприймальні зливові решітки.

До речі, відповідно до Концепції комплексного озеленення Тернополя і завдяки проєкту «Озеленення України», цьогоріч у місті запланували висадити «дорослі» декоративні листяні і хвойні дерева та чагарники. Насамперед це робитимуть там, де зрізали аварійні або старі насадження.

Фото зі сторінки Сергія Надала у «Фейсбуці»

Вибір читачів за тиждень

Відео