Віра Олександрович

Головний податківець Тернопільщини озвучив трійку лідерів у 2021 році

Яцина

Платники податків з Тернопільщини вже спрямували до бюджетів усіх рівнів понад 3,1 млрд грн. І це – набагато більше, ніж за відповідний період торік.

Про це повідомили у відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області. Це сталося саме завдяки платникам податків, які сумлінно виконують свій конституційний обов’язок і вчасно та в повній мірі сплачують усі податки та збори, а відтак - утримується позитивна динаміка наповнення бюджету, зазначив начальник Головного управління ДПС в області Михайло Яцина.

- Так, протягом січня-квітня платники з Тернопільщини сплатили до Зведеного бюджету України 3 млрд 123,2 млн грн, - уточнює він. - Це – аж на 787,3 млн грн, або на 33,7% більше, ніж за аналогічний період торік. Зокрема, до державного бюджету надійшло 1 млрд 510,2 млн грн, а до місцевих – 1 млрд 613 млн грн. В обох випадках надходження значно перевищили торішні показники.

За словами Михайла Яцини, серед основних бюджетоутворюючих платежів державного бюджету – податок на прибуток, якого надійшло 156,2 млн грн, податок на додану вартість (ПДВ), надходження якого склали 799,4 млн грн та акцизний податок – 8,2 млн грн, відповідно. Трійка лідерів за надходженнями до місцевих бюджетів: - податок на доходи фізичних осіб (ФДФО), якого за 4 місяці цього року сплатили 1 млрд 89,2 млн грн; - єдиний податок – його надійшло 312,2 млн грн; - плата за землю, якої спрямували 120,8 млн грн.

За словами очільника податкової області, завдяки відповідальності місцевого бізнесу, створення комфортних умов для нього в регіоні та плідній співпраці між платниками податків і податковою службою, навіть за умов пандемії, вдалося зберегти позитивну динаміку наповнення бюджетів. А це, на думку Михайла Яцини, сприяє розвитку не лише країни в цілому, а й кожної територіальної громади Тернопілля зокрема.

Фото зі сторінки ДПС у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео