Орест Сарматський

Новий продукт витісняє молочні вершки з ринку (Агроновини)

0301 (Copy)

Подружжя Осипенків, що живе та працює на Херсонщині, вже не один рік займається проблемами збільшення біодоступності ягід, горіхів, зернових, та інших їстівних культур. 

Нині вони досягли таких успіхів, що продають власні органічні продукти з 100-відсотковою засвоюваністю.

Сьогодні асортимент компанії налічує до 80-ти видів продукції, основою яких є горіхи, соєві боби, плоди фруктових кущів та дерев, зерно, насіння гарбуза та інше. А нещодавно з’явився й новий продукт – це амарантові вершки. І, що важливо, крім зерен амаранту й води до них нічого не додається.

Амарант перетирається до дрібнодисперсної форми, тобто «наноподрібнений» в умовах без доступу кисню чи взаємодії з металами, як це буває при інших видах перемелювання. А потім додається артезіанська чиста вода. Тому ці вершки можна ще назвати «амарант у рідкій формі».

Чи можна амарантові вершки додавати у каву чи какао? Звичайно, можна. Але ще раз нагадаємо, що у такому вигляді амарант краще вживати окремо у якості поживної консистенції з культури, що відома своїм унікальним хімічним складом.

Насіння амаранту перетворюється на збалансований набір речовин, що вже так зачекалися наші тіла. Понад 10 мікроелементів амаранту переходять у форму, що якнайкраще засвоюється організмом.

Поки що рослинні амарантові вершки  можна купити на сайті компанії. Товар нішевий і щодо промислового виробництва у великих масштабах поки що не йдеться.

Джерело: agronews.ua

0302 (Copy)
0302 (Copy)

В Україні за період мораторію вкрали земель площею як два Кримські півострови

Мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення призвів до крадіжки земельних територій площею майже як два півострови Крим і Україна зробить усе для їх повернення.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час форуму «Україна 30. Земля», пише agronews.ua.

Читай нас також у Viber та Telegram.

– У 2014 році Росія анексувала у нашої держави півострів Крим. За роки мораторію деякі політики і бізнесмени вкрали у держави землю, яка дорівнює площі двох півостровів Крим. Безумовно, ми зробимо все, щоб повернути і те, й інше, – зазначив Володимиир Зеленський.

За його словами, за час мораторію померли майже 1 млн землевласників, а вартість гектара сільськогосподарської землі стала найнижчою у Європі. Також він додав, що, за попередніми підрахунками, було незаконно привласнено близько 5 млн га державних земель України.

Володимир Зеленський пояснив, що це був сірий тіньовий ринок, де землю «легко купували, дуже легко продавали, збирали врожай і заробляли мільйони без сплати будь-яких податків, офіційного працевлаштування і соціальних гарантій для людей».

Джерело: agronews.ua

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео