Олеся Поліщук

На Тернопільщині діятиме освітянський консорціум 

IMG_4030

Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка підписав угоду про консорціум з Кременецькою обласною гуманiтарно-педагогiчною академією  iмені  Тараса Шевченка.

Консорціум передбачає тісну співпрацю двох навчальних закладів задля спільної мети - підготовки висококваліфікованих фахівців, педагогічних і науково-педагогічних кадрів для регіону та України, пояснили у пресслужбі ТНПУ.

Свої підписи під документом поставили ректор Тернопільського педуніверситету Богдан Буяк та ректор Кременецької академії Афанасій Ломакович.

Він наголосив, що сучасні виклики вимагають від освітян нових форм співпраці, а у КОГПА і ТНПУ для того є багато підстав, у тому числі історичних.

Нашим закладам нема чого ділити, але є що примножувати.  ТНПУ лідер гуманітарної освіти, кращий  педагогічний університет України, але ми завжди  пам'ятаємо, що наша історія починалася в Кременці, зазначив Богдан Буяк.

Він запропонував провести спільні засідання вченої ради, розробити програми обмінів викладачів та студентів, а також запропонував  КОГПА ім.Т. Шевченка стати співорганізатором Крайового освітянського форуму.

Фото ТНПУ

Вибір читачів за тиждень

Відео