Олеся Поліщук

На Тернопільщині негода пошкодила дах сільради, поштового відділення та школи

209267907_1994488794023964_5431188304465172767_n

30 червня внаслідок негоди в с. Урожайне Мельниця-Подільської ТГ Чортківського району, поривом вітру, частково зняло покриття з двохповерхової будівлі на площі орієнтовно 66 м кв.

У цьому приміщенні розміщені сільська рада, відділення «Укрпошти» та початкова школа.

Загальна площа будівлі 190 м кв. Пожежно-рятувальні підрозділи на місце події не залучались, повідомляє пресслужба головного управління ДСНС України у Тернопільській області.

Гроза – це завжди небезпечно. Тому рятувальники радять не виходити з дому, закрити вікна, двері і димарі, подбати, щоб не було протягу, який може залучити кульову блискавку; під час грози не палити піч, оскільки дим, що виходить з труби, має високу електропровідність і вірогідність удару блискавки зростає; під час грози подалі триматися від електропроводки, антен, вікон, дверей і всього іншого, пов'язаного з зовнішнім середовищем. Не стояти біля стіни, поряд з якою росте високе дерево; телевізор, всі електроприлади відключити від мережі; під час прогулянки сховатися в найближчому будинку.

Особливо небезпечна гроза в полі, тому при пошуку укриття віддайте перевагу металевій конструкції великих розмірів або конструкції з металевою рамою, житлового будинку або іншої будівлі, захищеної блискавковідводом.

Якщо вас захопила гроза на велосипеді або мотоциклі, припиніть рух і перечекайте грозу на відстані приблизно 30 м від них; якщо гроза застала вас в автомобілі, не потрібно його залишати. Необхідно закрити вікна і опустити автомобільну антену. Рухатися під час грози на автомобілі не рекомендується, тому гроза, як правило, супроводжується зливою, що погіршує видимість на дорозі.

Як повідомляв «Терен», у Тернополі на сходи впало дерево. Також внаслідок негоди знеструмленими були 79 населених пунктів на Тернопільщині.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео