Олеся Поліщук

Із Тернополя до Зарваниці вирушила піша колона прочан (фоторепортаж)

зображення_viber_2021-07-16_08-03-41-222

Сьогодні зранку, близько 5 години, від  Архикатедрального собору УГКЦ Тернополя вирушила на прощу до Зарваниці піша колона прочан.

Паломників поблагословив єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор Мартинюк, який разом із ними долатиме 54 кілометри маршруту Тернопіль – Струсів – Зарваниця.

-       Прочанин – це людина, яка з молитвою на устах долає шлях з певною ціллю. Наша мета Зарваниця, наш шлях – духовний, у цьому духовному шляху ми всі є однакові, ми всі брати і сестри, - зазначив владика Теодор. - Нехай ті труднощі, які неминуче будуть на шляху, стануть приємними, часом отримання духовного досвіду.

Очолив колону прочан голова комісії у справах молоді о. Орест Павліський, декан Тернопільський о. Роман Ваврух та священники Тернополя.

Інша група паломників вирушила від храму УГКЦ св. священномученика Йосафата (вул. Лучаківського) під проводом декана Тернопільського о. Віталія Козак. Вони ітимуть до Зарваниці шляхом Тернопіль-Городище-Ішків-Золотники-Зарваниця.

В дорозі вірні моляться за мир в Україні.

-       Сформовано близько 20 груп, у кожної свій духовний провідник, який провадить молитвою та сповідатиме людей в дорозі, - розповіли у пресслужбі архиєпархії.

Оргкомітет подбав про умови для паломників: харчування та нічліг у Струсові та Ішкові.

Супроводжує колону карета швидкої допомоги та міліція.

Як повідомляв «Терен», цьогорічна Загальнонаціональна проща до Зарваницького Марійського духовного центру відрубуватиметься впродовж 17-18 липня.

Фото Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ

Вибір читачів за тиждень

Відео