Підсумки візиту голови Тернопільської облради в США (фото)

у

У період з 13 по 15 липня голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко перебував із робочим візитом у США. Очільник області був запрошений у склад делегації українських політиків і разом з ними відвідав столицю США - Вашингтон, де разом із українськими дипломатами та політиками обмінялися досвідом із представниками різних урядових і громадських організацій.

У перший день візиту делегація взяла участь в круглому столі організованому Фондом «Спадщина» (The Heritage Foundation) - стратегічним дослідницьким інститутом США, що займається широким спектром питань громадської політики, котрий розробив моделі пенсійної системи, американської економіки та модель родини.

Окрім цього, разом із делегацією відвідали Капітолій де зустрілися із капеланом Сенату Сполучених Штатів Баррі Блеком. Також, під час візиту Михайло Головко зустрівся з Конгресменом США п’ятьох скликань, головою Ради з питань національної політики США Бобом Мак Юеном. Останній є відомим захисником сімейних цінностей та активно популяризує інститут сім'ї під час своїх численних виступів на міжнародній арені.

- Свого часу Боб Мак Юен був ініціатором прийняття надважливого Закону про національну стратегію, підтримував ідею розвитку вільної ринкової економіки, запропонував низку проектів у сфері екології та інших галузях, - зазначив на свої офіційній сторінці у «Фейсбук» Михайло Головко. - Рада з питань національної політики США, до якої входить Боб Мак Юен, об’єднує найвпливовіших консервативних лідерів у бізнесі, політиці, уряді, релігії та наукових колах, які займаються вирішенням широкого спектру важливих питань.

На завершення візиту у Вашингтоні відбувся перший Міжнародний саміт з питань релігійної свободи, головним організатором якого виступила Комісія США з питань міжнародної свободи віросповідання, а співорганізатором - Конгрес США.

- Саміт має на меті підвищити обізнаність громадянського суспільства та урядовців щодо важливості релігійних свобод у світі й створити міжнародну коаліцію, яка би діяла у цій сфері на глобальному рівні, - зазначила Мар’яна Головко.

Голова Тернопільської облради зазначив, такий офіційний візит у США – це хороша нагода для популяризації області та її інвестиційних переваг.

Фото з фейсбук-сторінки Михайла Головка

Вибір читачів за тиждень

Відео