Віра Олександрович

Тернопільщина: чому краянам повинні віддати понад 12 мільйонів гривень

groshi

На Тернопільщині податковою знижкою вже скористалися майже 3900 краян. Їм нарахували до повернення 12,1 млн грн, причому левову частку суми вже віддали.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Задля отримання податкової знижки жителі Тернопільської області задекларували 67,3 млн грн витрат, що на 15,9 млн грн більше, ніж торік, - кажуть у податковій. - При цьому своїм правом на повернення надмірно сплаченого податку вже скористалися 3 896 наших краян. Порівняно з аналогічним періодом торік їхня кількість зросла на 732 особи.

Підставою для отримання податкової знижки переважно були витрати на навчання. Так, понад 81% декларантів, а це – аж 3 173 особи зазначили, що витратили на здобуття освіти торік 57,4 млн грн.

- Сплата страхових внесків за договорами довгострокового страхування життя дала право на повернення податку 661 декларанту, а оплата відсотків за іпотечними кредитами – 29-ти краянам, - додають у податковій. - Про витрати на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла інформували 12 громадян. Ще 8 осіб задекларували витрати у зв’язку з переобладнанням транспортних засобів. Оплата допоміжних репродуктивних технологій та з приводу усиновлення дітей та пожертвувань дали право на податкову знижку 6 і 7 декларантам, відповідно.

За наслідками перерахунків, громадянам нарахували до повернення 12,1 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Причому 10,8 млн грн, або 89,1% краяни вже отримали.

Фото із відкритих джерел          

Вибір читачів за тиждень

Відео