А дехто нарікає! На Тернопільщині м'ясо та сало – найдешевші в Україні
Оприлюднено вартість м’яса та сала у різних регіонах України.
У Києві зафіксували найдорожчі ціни на м'ясо. Про це повідомляє директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на сторінці в Facebook. Пише «Агрополіт».
Столиця також входить до ТОП-3 найдорожчих регіонів за всіма видами м’яса та сала, окрім курки.
Середня ціна на яловичину в Україні становить 117,1 грн/кг:
ТОП-3 найдорожчих регіонів, грн/кг:
* Київ — 129,1;
* Київська область — 127,4;
* Одеська область — 126,1.
ТОП-3 найдешевших регіонів, грн/кг:
* Донецька область — 95,1;
* Полтавська область — 107;
* Чернігівська область — 107,8.
Таким чином, різниця між Києвом та Донецькою областю складає 34 грн/кг або 36%. За рік, із кінця січня 2017 року по кінець січня 2018 року, найбільше ціни на яловичину виросли в Закарпатській області — на 42%, із 87,7 грн/кг до 124,6 грн/кг.
Свинина в середньому коштує 110,3 грн/кг.
Найвища ціна на свинину зафіксована в таких областях, грн/кг:
* Закарпатська — 122,7;
* Київ — 118,2;
* Одеська — 115,4.
Найменша ціна за кілограм спостерігається в:
* Донецькій області — 97,8;
* Волинській області — 102,3;
* Тернопільській області — 105,7.
Різниця між Закарпатською та Донецькою областями складає 24,9 грн/кг або 25%. Протягом року найбільше ціни на свинину виросли в Київській області — на 74%, із 66, грн/кг до 114,6 грн/кг.
Середня ціна на сало складає 72,2 грн/кг.
ТОП-3 найдорожчих регіонів, грн/кг:
* Київ — 110,6;
* Київська область — 81,5;
* Дніпропетровська область — 79,7.
ТОП-3 найдешевших областей, грн/кг:
* Тернопільська — 49,4;
* Волинська — 51,8;
* Рівненська — 52,7.
Купуючи сало в Тернопільській області, можна зекономити 61,3 грн/кг – порівняно з Києвом. Це більш ніж удвічі. За рік вартість сала найбільше зросла в Київській області — з 39,9 грн/кг до 81,5 грн/кг.
Філе курятини в середньому коштує в Україні 91,5 грн/кг.
Найвища ціна спостерігається в таких областях, грн/кг:
* Миколаївська — 96,2;
* Херсонська — 94;
* Кіровоградська — 94.
Найнижча ціна на філе зафіксована в Харківській області — 84,9 грн/кг, Рівненській — 88,1 грн/кг, Львівській — 88,7 грн/кг.
Таким чином, різниця між Миколаївською та Харківською областями складає 11,3 грн/кг або 13%.