Орест Сарматський

А хто це умудрився збирати два урожаї на рік? (Агро-новини)

жовт13
У Херсонській області сільгоспвиробники збирають по два урожаї з поля завдяки зрошенню. Про це повідомив народний депутат Сергій Хлань на своїй сторінці у Facebook.
«Перефразовуючи відомий діалог — меліорація на Херсонщині це не лише 10-20 додаткових ц/га, але ще й другий урожай за рік», —  написав Сергій Хлань на сторінці у соцмережі.
За його словами, на полях була пшениця, її зібрали і завдяки сонцю та зрошенню аграрії встигнуть зібрати ще й урожай сої.
«Це по справжньому унікальна особливість Херсонщини», — зазначив депутат.
Розпочалася виплата кредиторської заборгованості садівникам Садівники, виноградарі, ягідники та хмелярі отримають 299,3 млн. грн. державної підтримки у 2017 р. Члени ГС «Укрсадпром» вже почали отримувати кошти, які заборгувала держава за кредитними зобов`язаннями. Про це йдеться в прес-релізі ГС «Укрсадпром». Зазначені кошти будуть направлені на часткове погашення кредиторської заборгованості, яка зареєстрована в органах Казначейства і станом на 1 січня поточного року складає близько 178 млн. грн. Гроші вже почали надходити до обласних бюджетів, і ті фермери, які за підтримки Громадської Спілки «Укрсадпром» подавали позови до суду на повернення грошей за кредитами, гарантованих державою, найближчим часом їх отримають. Так, завдяки ініціативі та юристам Громадської Спілки, яку очолює Володимир Печко, десятки господарств, що входять до її складу, отримають обіцяну державну Де вирощують цілющі ягоди годжі? Китайські фермери в Василівці Херсонської обласі виростили тібетський «еліксир молодості» — ягоди годжі. Вони запевнюють, що ці ягоди корисні для здоров’я та жіночої краси. Про це повідомляє segodnya.ua. Китайський фермер Ван засіяв ягодами годжі 2 га заради експерименту. Результат перевершив всі очікування. В китайській медицині вважається, що чорні на багато корисніші. Ягоди містять багато вітамінів, в тому числі речовин, які омолоджують та уповільнюють старіння людського організму. Місцеві агрономи запевняють, ці ягоди не така вже й екзотика. Вони порівнюють ягоди годжі з плодами звичайної дерези. Хоча для фермерів дереза — це бур’ян. Китайські фермери шукають нові землі для вирощування ягід. Ягоди годжі вирощують в основному на експорт, орієнтований на європейський ринок.

Вибір читачів за тиждень

Відео