Орест Сарматський

Агро-новини 17 квітня

квіт17

У Запорізькій області запустили проект підтримки індивідуальних ягідних господарств

У Мелітополі почав роботу проект «Підтримка індивідуальних ягідних господарств у сільській місцевості», що сприятиме створенню малих сільськогосподарських підприємств та появі нових робочих місць. Проект реалізовуватимуть на земельних ділянках Семенівської сільради.

Про це повідомила прес-служба Запорізької облдержадміністрації.

У рамках проекту передбачено навчання основам сільськогосподарського бізнесу місцевого населення та внутрішньо переміщених осіб (ВПО), надання всіх необхідних знарядь для культивації, матеріалів для створення обмінного садового фонду (30,33 тис. саджанців малини, суниці, смородини),  проведення циклу тренінгів із сільськогосподарського підприємництва.

1701
1701

Підтримка проекту передбачена до 2018 року. По закінченню цього періоду проект продовжить свою роботу і розшириться за рахунок створення обмінного фонду посадковим матеріалом.

Україна та Польща об’єднає зусилля щодо боротьби з АЧС

У питанні боротьби з африканською чумою свиней (АЧС) Україна та Польща повинні активніше використовувати взаємний досвід, координувати свої зусилля та забезпечити ефективнішу міжвідомчу комунікацію. Про це йшлося на українсько-польській конференції «Африканська чума свиней - загроза розвитку галузі свинарства», яка відбулася у Львові, повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

1702
1702

Як зазначалось під час конференції, ситуація з африканською чумою свиней в Україні залишається досить складною. У 2016 році виявлено 91 неблагополучний пункт з АЧС, а у поточному зафіксовано вже 63 спалахи. Усього з 2012 року на території України зареєстровано 211 випадків захворювання на АЧС в 23 областях України. Територія Львівської області наразі вільна від цього вірусу, і питання вжиття ефективних профілактичних заходів з недопущення занесення збудника АЧС на територію регіону залишається надзвичайно актуальним.

Аграрії не отримують дотації через Мінфін

Аграрії не отримали вчасно дотації через повільну діяльності Мінфіну. Про це йдеться у матеріалі «Аграрії можуть спати спокійно ? дотації будуть!» на AgroPolit.com.

«Те, що українські аграрії вчасно не отримали дотацій, ? прогалина у роботі Мінфіну, ДФС та казначейства. Ми відстояли затвердження підтримки, система зазнала кардинальних змін. Щоб усі механізми запрацювали воєдино та вчасно, потрібно було прописати всі необхідні норми та затвердити їх. Цього не зробили. Мінфін запізно оприлюднив Порядок виплати державних дотацій», - розповідає народний депутат,  член  аграрного  комітету  Микола Кучер.

1703
1703

 «Представники провідних громадських об’єднань АПК уважно ознайомилися із Порядком ведення та формою Реєстру отримувачів бюджетної дотації й надіслали свої зауваження і пропозиції офіційним листом міністрові фінансів Олександру Данилюку», - продовжує Дідух.

Лише наприкінці березня Мінфін затвердив необхідний Порядок, запустивши, врешті, «дотаційну» систему. Отже, очевидно, що винуватцем катастрофи із прямою підтримкою аграріїв було Міністерство фінансів. А через нього - частково й ДФС.

Вибір читачів за тиждень

Відео