Юля Вітюк

Алея майбутнього: у Мишковичах посадили 300 червоних дубів (фоторепортаж, відео)

IMG_6714

Більше 300 червоних канадських дубів та близько 50-ти ялинок відтепер прикрашатимуть село Мишковичі у Великоберезовицькій громаді. Висадили дерева представники команди Івана Чайківського «За майбутнє». 

- Ми цю алею назвемо «Алея майбутнього» і проїздом, хто буде їхати цією дорогою до нашої громади, вона буде милувати око і водіїв, і наших жителів Великоберезовицької громади, і жителів села Мишковичі, - говорить Іван Чайківський, народний депутат України.

IMG_6696
IMG_6696

До екоініціативи долучилися близько 50 людей. Посаджені дерева позначать на інтерактивній карті проєкту «Озеленення планети».

- Благоустрій населених пунктів, висадка дерев - це дуже важливі моменти, адже тільки від нас з вами залежить, які будуть населені пункти, наші міста, села, як ми будемо про них дбати. Висадка дерев — це майбутнє, наша праця, для наших дітей, внуків, правнуків, щоб вони бачили, що ми працювали для них, думали про планету, думали про майбутнє, - розповідає Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради.

IMG_6540
IMG_6540

Садили дерева, використовуючи певні секрети, адже хочуть, щоб саджанці прийнялися. Таким методом користувалася бабуся Івана Чайківського. З нею у дитинстві, розповідає народний депутат, посадили чимало дерев.

Учасники акції зізнаються, щасливі від того, що подбали про довкілля та покращили екологічну ситуацію області.

- Це для майбутніх поколінь, ці дерева з часом будуть нагадувати про те, що в свій час тут жили люди, які хотіли щось змінити, покращити екологію, покращити землю, де ми живемо і працюємо, - говорить Андрій Баран, депутат Великоберезовицької громади.

IMG_6372 (1)
IMG_6372 (1)

- Ці дуби тут у Мишковичах будуть рости ще 100 років для наступних поколінь. Надіюся, сюди будуть приходити люди, щоб відпочивати і дихати свіжим повітрям, - ділиться Андрій Галайко, Великоберезовицький селищний голова.

- Це дуже цікавий досвід, адже проїжджаючи повз цю ділянку ти завжди будеш дивитись як твої дерева: чи ростуть, чи прижилися. Це так емоційно, бо ти знаєш, що до чогось такого долучився великого, - говорить Любов Вовк, депутатка Тернопільської міської ради.

IMG_6593
IMG_6593

В майбутньому дубовий гай, переконані організатори акції, перетвориться на затишне місце для відпочинку. 

[embed]https://youtu.be/28VJg3-cJ8c[/embed]

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео