Оксана Бучко

Американська волонтерка склала присягу, щоб вирушити до Тернополя

unnamed (27)

Серед 72-ти нових добровольців Корпусу Миру США присягу скала Мері Фасано, яка два роки працюватиме в Тернополі. Урочистості відбулись 2 червня за участю Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович, повідомляє prostir.ua.

Мері Фасано допомагатиме ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад». Раніше вона більше 25-ти років працювала в банківському секторі, а також консультувала організації щодо стратегічного планування, залучення інвестицій та фінансування, стійкого розвитку та підсилення спроможності громад.

- Під час ознайомчого візиту Мері в Тернопіль ми спілкувались з нашими партнерами з регіонального відділення Асоціації міст України, міської та обласної влади і дійшли висновку, що лише спільними зусиллями та залученням міжнародного досвіду і ресурсів Тернопільщина зможе розвиватись ефективно,- зазначив керівник організації Максим Черкашин.

Довідково:

Корпус Миру США в Україні було засновано у 1992 році, коли український Президент Леонід Кравчук та американський Президент Джордж Буш підписали двосторонню угоду про започаткування Корпусу Миру США в Україні.

Відтоді Корпус Миру співпрацював з багатьма прогресивними організаціями. Американські добровольці живуть і працюють пліч-о-пліч з українцями протягом двох років, обмінюючись досвідом та започатковуючи стосунки, які часто триватимуть усе життя.

ЦІЛІ

  • допомагати громадянам України шляхом надання компетентних спеціалістів для задоволення існуючих потреб у технічній кваліфікації
  • сприяти кращому розумінню американців українцями
  • сприяти кращому розумінню українців з боку американців

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео