Віра Олександрович

Андрія Парубія у Тернополі лякають «соціальною напругою» і просять захистити власників «євроблях»

Спростити розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією проситимуть голову Верховної Ради Андрія Парубія тернопільські депутати. Причому зробити це можуть просто на сесії у п’ятницю, 22 лютого.

Власне, проект рішення «Про звернення Тернопільської міської ради щодо необхідності прийняття проектів Законів №9518 і №9519, спрямованих на спрощення розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією та суттєвого зменшення податків при придбанні автомобілів» з’явився на сайті мерії сьогодні, 18 лютого. Його автор – керівник міського управління фінансів Надія Кучер.

Кучер
Кучер

Спричинила таку ініціативу міської ради ситуація, про яку «Терен» писав неодноразово (читайте про це ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.). Повний текст звернення депутатів до голови Верховної Ради можна знайти ТУТ. Ми ж наразі пропонуємо ознайомитися із найцікавішими цитатами із цього документу:

«…власники автомобілів з іноземною реєстрацією повинні сплатити значну суму коштів, щоб їх розмитнити. Більше того, підвищує соціальну напругу і той факт, що вищевказаними  законами встановили пільговий період для таких автомобілів тривалістю лише 90 днів.

Тому вкрай необхідним є вжиття заходів щодо якнайшвидшого врегулювання цього питання... Вважаємо, що розмитнення автомобілів в Україні має відбуватися за ставкою не більше 10% від вартості автомобіля, а також встановити пільговий період тривалістю не менше 3-х років…

Депутати
Депутати

Ми, депутати, враховуючи значну актуальність даного питання, просимо: забезпечити якнайшвидший розгляд і прийняття проектів Законів «Про внесення змін до розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу щодо спрощення оподаткування транспортних засобів» і «Про внесення змін до Митного кодексу щодо спрощення оподаткування транспортних засобів» (реєстраційні номера №9518, №9519)».

До речі, контроль за виконанням цього рішення покладуть на постійну комісію міської ради з питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку, контролю за використанням комунального майна, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів та туризму (голова – Іван Зінь).

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео