Віра Олександрович

Аж 5 громад на Тернопільщині матимуть гроші на центри для постраждалих від насильства (фото)

Основне

Мережу спеціалізованих служб підтримки людям, які постраждали від домашнього насильства, створюють на Тернопільщині. Відтак 5 місцевих громад уже знають, скільки вони отримають коштів на створення спеціальних центрів.

Як повідомили на сторінці Тернопільська обласна державна адміністрація у соціальній мережі «Фейсбук», це стало відомо 9 серпня, під час онлайн-наради голови обласної держадміністрації Володимира Труша за ініціативи Першої леді Олени Зеленської та за участі Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Нагадаємо, в області діє комплексна «Програма підтримки сім’ї, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми до 2025 р.». За ініціативи Києва, п’ять територіальних громад Тернопільщини уже повідомили, скільки їм припаде субвенції з держбюджету на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

У повідомленні йдеться (цитуємо): «…Громади отримали кошти на створення консультативної служби, де будуть надавати разові чи періодичні консультації постраждалим особам та їхнім законним представникам щодо прав, заходів, соціальних послуг, яким ця особа може скористатися. Щоб запустити роботу таких служб, громади отримали фінансування в розмірі: - Лановецька міська територіальна громада – 248 тис. 200 грн; - Товстенська селищна територіальна громада - 208 тис. 210 грн; - Теребовлянська міська територіальна громада – 140 тис. грн; - Тернопільська міська територіальна громада – 140 тис. 672 грн; - Шумська міська територіальна громада – 184 тис. 165 грн.

До речі, у Тернополі облаштують центр «Барнахус» для дітей, які постраждали від насильства або стали свідками насильства. Наразі у приміщенні, розташованому на вул. Академіка Сахарова, тривають ремонтні роботи.

Фото зі сторінки Тернопільська обласна державна адміністрація у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео