Оксана Бучко

Чому тернополянин Дмитро Підручний не зміг нормально тримати гвинтівку під час біатлонної гонки?

06afbc3eda8472731cdccc92b51777a961af14dfbdff1

П’ята гонка сезону 2021/22 Кубка світу з біатлону для тернополянина Дмитра Підручного завершилась 32-им місцем. Він не зміг нормально тримати гвинтівку у персьюті (гонка переслідування на 12.5 км для чоловіків і на 10 км для жінок, - прим. авт.). Хоча попередньо біатлоніст претендував на високе місце, адже за підсумками попередніх вогневих рубежів лідер збірної України піднявся був 10-тим.

Проте заключні два вогневі рубежі склалися для біатлоніста невдало. Підручний відправився на чотири кола. Він пояснив, чому результат погіршився у порівнянні зі спринтом на вісім позицій, на Суспільне Спорт.

За словами Підручного, головною причиною невдалої другої частини гонки стало зниження температури в Естерсунді. Відчувати це біатлоніст почав після другого кола, коли й розпочалися проблеми.

- Не те, щоб важко біглося, - прокоментував він. - Сьогодні пробіг добре перше та друге коло і добре себе почував. Але похолодало, і вже на старті почало і в руки, і в ноги підмерзати. Думав, під час гонки розігріюся. Спочатку ноги задубіли, потім - спина. Перші два кола ще тримався, а на третьому ні бігти, нічого більше не міг робити. Пересування по трасі було. Та й руки підмерзли, через це, напевно, не впорався на «стійці», оскільки не міг нормально тримати гвинтівку. І хід посипався. Маємо те, що маємо. Не вийшло показати те, що на естафеті. Учора було тільки три кола, але й сьогодні також три були нормальними.

Наступний етап відбудеться у Гогфільцені, що спортсмен називає моральним підйомом, адже відбудеться зміна середовища та погодних умов. 

Фото sports.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео