Віра Олександрович

Чи врятують тернопільські депутати біатлонну базу? (відео)

yayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayayaschchssvsvs

Активізувати діяльність робочої групи, що повинна розібратися у проблемах бази олімпійської підготовки із біатлону, що у селі Підгороднє Тернопільського району, просили просто із трибуни у сесійній залі обласної ради.

Зробив це син тренера Ігоря Починка, біатлоніст, бронзовий призер чемпіонату Європи та призер юніорського Чемпіонату світу Олександр Починок. Адже, на його думку, спортивний комплекс, де виховали не одного чемпіона, опинився у великій небезпеці через земельний дерибан (про це «Терен» писав ТУТ, ТУТ і ТУТприм.).

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=5-YXljVl7ZM&feature=youtu.be[/embed]

Олександр Починок нагадав депутатам, що історія тягнеться із 2012-2013 років. Тодішні голова обласної держадміністрації Валентин Хоптян і керівник Тернопільського району Віктор Щепановський роздали 66 ділянок фактично на території біатлонної бази. Усе це, звісно ж, - без громадського обговорення і будь-якого узгодження зі спортсменами.

- Ті ділянки - усередині заасфальтованого тренувального кола, - стверджує Олександр Починок. – І так звані власники землі уже здійснили першу спробу розпочати забудову території. Там працювала важка техніка. Грейдером намагалися прогорнути дорогу. На щастя, нам вдалося це зупинити.

Пан Починок стверджує, що бачив списки людей, яким віддав землю Віктор Щепановський. Мовляв, там є і прості люди, і чимало міліціонерів та чиновників. Дозволити їм забудувати територію, на думку чоловіка, – це означає «убити» біатлонну базу із багаторічною славою.

- Якщо не врятувати базу в Підгородньому, на тернопільському біатлоні взагалі можна ставити хрест! – емоційно реагував доповідач.

Відбулося кілька зустрічей в обласній держадміністрації і районній раді, але кардинальних зрушень Олександр Починок не помітив. Тому й прийшов до депутатів просто на сесію. Чи дослухалися політики до «крику відчаю», ми зрозуміємо уже 30 листопада, коли відбудеться наступне засідання сесії.

Про те, які питання депутатам вдалося вирішити під час першого засідання, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Довідка. На базі підготовки із біатлону нині тренуються понад 30 спортсменів. Окрім того, секцію із біатлону відвідують майже 200 дітей. А ще – на баз кілька військових організацій проводять вишколи для бійців АТО і звичайних громадян. Наразі відомо, що обласна рада замовила виготовлення проектно-кошторисної документації нової біатлонної траси. Як тільки Кабмін дасть дозвіл, там обіцяють розпочати роботу.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео