Чи є на Тернопільщині новий вид насильства?

earplugs-noise-reduction-1024x683

Боротися з новим видом насильства, акустичним, закликають понад двадцять громадських організацій та асоціацій України. Адже конфлікти пов’язані з транслюванням у громадському транспорті російськомовного продукту «масової культури» досягають всеукраїнських масштабів. Нечасто, але трапляються прикрі випадки й на Тернопільщині.

Одна зі скандальних ситуацій нещодавно сколихнула усю країну.

- Водій погрожував дівчатам, які верталися з фронту, кримінальним переслідуванням за вимогу вимкнути трансляцію російських фільмів у громадському транспорті. Ключова причина таких ситуацій лежить на поверхні. Це практика трансляції музики, фільмів тощо в салонах транспортних засобів, від яких пасажирам нікуди подітися, – пише «Тексти.org.ua».

Окрім цього зазначається, що часто пасажири мовчки терплять акустичне насильство, не бажаючи сваритися. Тож ініціатори пропонують запровадити європейську практику щодо звукового контенту у транспорті.

- Очевидно, що кожен пасажир має повне право їхати в тиші, незалежно від бажань інших пасажирів чи транспортного персоналу. Так, як це є у кожній цивілізованій європейській державі. Ми закликаємо органи державної влади і транспортні організації покласти край акустичному насильству на транспорті, – йдеться у дописі.

Перед владою активісти ставлять дві вимоги – ухвалити зміни до законодавства, які заборонять трансляцію в салонах пасажирського транспорту будь-якої звукової інформації, що не стосується безпосередньо подорожі або безпеки пасажирів. А також невідкладно ухвалити зміни аналогічного змісту до правил пасажирських перевезень, незалежно від швидкості виконання п.1.

Транспортним організаціям пропонують, не чекаючи доки Верховна Рада та Уряд приймуть відповідні рішення, а добровільно припинити акустичне насильство на пасажирському транспорті, давши можливість кожному пасажиру їхати в тиші.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео