Ростислав Фук

«Домалювали» свідоцтва про народження дітей ухилянтові: на Тернопільщині судитимуть двох підозрюваних у підробці документів

Свої послуги підозрювані оцінили у 10 500 доларів США

суд

Тернопільські прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох жителів Тернопільщини й Чернівеччини, обвинувачених у сприянні в незаконному перетину військовозобов’язаного через державний кордон України й пособництві у підробленні офіційних документів.  Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, двоє громадян пообіцяли військовозобов’язаному батькові однієї дитини «виготовити» ще 2 свідоцтва про народження дітей, що дало б змогу йому безперешкодно перетнути кордон як багатодітному батькові.

Свої послуги вони оцінили у 10 500 доларів США. Ухилянт передав їм кошти й отримав обіцяні фальшиві свідоцтва через відділення «Нової пошти».

Проте під час перевірки документів на контрольно-пропускному пункті «Порубне» прикордонники виявили підробку свідоцтв та затримали військовозобов’язаного. Він розповів правоохоронцям про людей, які сприяли йому у перетині державного кордону України.

Підозрюваним інкримінують частину 3 статті 332, частину 5 статті 27 та частину 1 статті 358 Кримінального кодексу України.  Це передбачає позбавлення волі від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Нацполіції Тернопільської області.

Читайте також: У тернопільському центрі комплектування заперечують причетність працівника до кримінальної схеми

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео