Орест Сарматський

Дожилися: вчені планують виготовляти м’ясо з повітря (Агронвоини)

2801 (Copy)

Компанія з Сан-Франциско пропонує робити м’ясо з води, повітря і мінералів. Молодий стартап під назвою Air Protein, що базується в Сан-Франциско, заявив про створення першого в історії штучного м’яса на «повітряній основі».

Про це пише «Агро-Центр».

Компанія надихнулася ідеєю NASA родом з 1960-х, яка полягала у використанні вуглекислого газу, що виділяється астронавтами, для перетворення мікроорганізмів в їжу, пише New York Post. В основі тієї розробки лежали мікроорганізми-гідрогенотрофи, які в присутності водню відновлюють вуглекислий газ до метану. Потім вироблена енергія дозволяє створити необхідні білки – компоненти м’яса.

Місія Air Protein – в тому, щоб нагодувати людство продуктами з повітряного білка. Як повідомляється в пресрелізі на сайті самої компанії, білок, що міститься в м’ясі, проводиться за допомогою природних процесів і «повністю вільний від використання пестицидів, гербіцидів, гормонів або антибіотиків».

При цьому задіюють елементи, виявлені в повітрі, потім вони перетворюються в багатий поживними речовинами білок з тим же амінокислотним профілем, що і тваринний, який містить вітаміни групи В. У результаті вийшов продукт, який схожий на світло-коричневий порошок і має «нейтральний смак». Хоча назвати це повноцінним м’ясом складно, за словами представників стартапу, його можна змішувати з іншими інгредієнтами і готувати повноцінні страви або використовувати в якості добавки в протеїнових батончиках і коктейлях.

Таким чином, Air Protein планує виробляти їжу – пісні бургери, збагачену білком пасту, пластівці, напої та багато іншого – протягом декількох годин, незалежно від погодних умов і пори року.

Раніше вчені відтворили текстуру штучного м’яса і спростували давнє твердження про те, що червоне і перероблене м’ясо шкідливо для здоров’я.

2802 (Copy)
2802 (Copy)

Компанія John Deere презентувала сільськогосподарський дрон

На виставці  Agritechnica 2019 компанії John Deere та Volocopter   презентують сільськогосподарський безпілотник VoloDrone, пише «Агро-Центр», з посиланням на пресслужбу Volocopter.

Новий безпілотник VoloDrone має 18 роторів загальним діаметром 9,2 м., та оснащений повністю електричним приводом із використанням літій-іонних батарей. На одному заряді акумулятора дрон може працювати до 30 хв.

Керувати дроном VoloDrone можна віддалено або автоматично за попередньо запрограмованим маршрутом. Потенційне навантаження – 200 кг.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео