Дві ОТГ з Тернопільщини підписали меморандуми з компанією SKL International

unnamed (13)

Сьогодні, 24 січня 2017 року, відбулося урочисте підписання Меморандумів про співпрацю між представниками 14 об’єднаних громад та компанією SKL International, щодо створення в цих громадах центрів надання адміністративних послуг.

Під час заходу заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Роман Чуприненко подякував представникам міжнародної та донорської спільноти за підтримку важливих демократичних перетворень в країні.

- Одним з головних завдань децентралізації є створення комфортного і безпечного середовища для життя людей в країні. І сьогодні відкривається нова сторінка нашої співпраці у цьому напрямку. Впевнений, що налагоджена робота ЦНАПів в цих об’єднаних громадах стане прикладом для інших та продемонструє можливості реалізації реформи заради інтересів людини та громади, - розповів Роман Чуприненко.

У компанії SKL International зазначили, що в рамках меморандуму у цих 14 об’єднаних громадах до кінця року передбачається ремонт і обладнання Центрів адміністративних послуг, а також навчання відповідних фахівців та інформування населення про діяльність ЦНАПів. Загальний розмір фінансування складає 800 тисяч євро. Про це повідомили у прес-службі Мінрегіону України.

Під час заходу організатори повідомили, що найближчим часом розпочнеться конкурсний відбір ще 10 об’єднаних громад для надання допомоги по розбудові в них Центрів адміністративних послуг.

Як відомо, компанія SKL International реалізує Початкову фазу проекту U-LEAD component 2 «Створення центрів надання адміністративних послуг та підвищення поінформованості населення про місцеве самоврядування» у частині розбудови Центрів адміністративних послуг, що фінансується Європейським Союзом та Шведським агентством міжнародного розвитку (Sida).

Як повідомлялося раніше, що в планах проекту U-LEAD component 2 відкриття не менше 24 ЦНАПів в уже створених об’єднаних громадах до кінця 2017 року і більше 600 центрів – до кінця 2020 року.

До переліку об’єднаних громад, які підписали меморандуми з SKL International щодо створення центрів надання адміністративних послуг входять: Золотниківська ОТГ (Тернопільська область) та Скалатська (Тернопільська область).

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео