Віра Олександрович

Дворик імені святої Ядвіги незабаром облаштують у Тернополі (фото, відео)

«Шкільний дворик імені святої Ядвіги» незабаром стане окрасою Тернополя.

Нагадаємо, номінаційний комітет Тернопільської міськради визначив 7 великих і 14 малих проєктів-переможців «Громадського бюджету-2020». Був серед них і «Шкільний дворик імені святої Ядвіги».

проект
проект

Що цікаво, він набрав найбільше голосів серед великих проєктів. Ідею загалом підтримали 2 562 людей. Попередня вартість об’єкту - 1 мільйон 449 тисяч 990 гривень. Авторка проєкту - Ірина Ільчук.

Школа1
Школа1

Додамо, серед переможців також опинилися: «Благоустрій ділянки території ТЗОШ №18 у Тернополі»; «Комплексне Трансфер-містечко»; «Благоустрій ділянки біля головного входу Тернопільської Української гімназії ім. І. Франка»; «Локація активного відпочинку підростаючого покоління - капітальний ремонт благоустрою території Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №7 із поглибленим вивченням іноземних мов»; «Будівництво мультифункціонального спортмайданчика на території Тернопільського ліцею №21-спеціалізованої мистецької школи ім. І. Ґерети», а також «Дитячий майданчик на території Тернопільської загальноосвітньої школи I-III ступенів №8». Оскільки програма «Громадський бюджет-2020», як пояснили у міській раді, спрямована на побудову спортивних майданчиків, облаштування парків і загалом поліпшення благоустрою міста, то серед малих проектів – також чимало цікавих ідей.

Школа2
Школа2

Коли розпочнуть роботи на всіх згаданих об’єктах – не відомо. Зате біля школи №5 майстри вже працюють кілька днів. Будівельники вже залучили спеціальну техніку.

Наразі із майданчика, де у школі №5 зазвичай проводили урочисті лінійки та інші свята, будівельники вже зняли старий асфальт і почали мостити основу під нове покриття. Очевидно, замінити доведеться і підпірну стінку, що прилягає до вул. Опільського. Окрім того, навколо «Шкільного дворика ім. святої Ядвіги» тепер буде огорожа.

Школа3
Школа3

Зауважимо, торік у школі №5 повністю оновили сходи, що ведуть до центрального входу у заклад. Окрім того, облаштували сучасну спортивну інфраструктуру.

Школа4
Школа4

До речі, на реалізацію усіх проєктів, що претендували на фінансування за програмою «Громадський бюджет» у 2020-му, із міського бюджету планували виділити 14 мільйонів 94 тисячі гривень.

Фото із відкритих джерел, а також авторки; відео - авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео