Віра Олександрович

Тернопіль: конфлікт на Білогірській не згасає (фото, відео)

Зала

Аншлаг був у залі на початку сесії Тернопільської міської ради 6 червня. Адже на засідання прийшло доволі багато тернополян, які хотіли висловитися з трибуни.

Видавалося, ці люди вже стомилися оббивати пороги кабінетів і доводити комусь свою правоту, а тому іншого варіанту, як виступити перед депутатами, уже не мали.

Люди1
Люди1

Усім городянам, питання яких не було у порядку денному, дозволили висловити свої претензії ще перед початком розгляду питань. Першими до трибуни пішли представники вулиці Білогірської.

Люди2
Люди2

Як уже писав «Терен», мешканці цієї вулиці вже неодноразово зверталися у різні інстанції, адже «воюють» проти будинку, який хочуть звести по сусідству із приватним сектором. Оскільки бажаного люди не добилися, то прийшли на сесію ще раз, аби подати чергове клопотання про призупинення забудови.

[embed]https://youtu.be/6KZBZLcf8EQ[/embed]

Нагадаємо, замовником будівництва багатоквартирного житлового будинку є управління СБУ в Тернопільській області. Там наполягають, що впродовж 7 років пройшли всі передбачені законом етапи погодження будівництва, а також отримали висновки щодо відповідності будівництва вимогам законів. Проте люди із цим не згодні. Більше того, побоюються за історичні будівлі, розташовані у тій місцині. Кажуть, що старі хати дають тріщини і обсипаються, хоча мають певну цінність.

[embed]https://youtu.be/YZSxRv_6yfs[/embed]

Дехто із тернополян прийшов на сесію в особистих справах. Наприклад, хтось нарікав на те, що йому тривалий час не видають дозволу за землю. Серед скаржників була і пані, яка має багаторічну тяганину із управлінням Держгеокадастру.

[embed]https://youtu.be/iSLo0Z_MttE[/embed]

Усіх цих представників громади депутати уважно вислухали. Пообіцяли розібратися у їхніх проблемах. Чи буде це так? Побачимо. Адже люди, у разі чого, прийдуть на сесію знову і ми це побачимо. Нагадаємо, на цьому засіданні було ще чимало цікавого. Про це читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео