Громадам Тернопільщини розповіли про те, як правильно співпрацювати

image(1)

Голови і провідні спеціалісти рад об’єднаних територіальних громад обговорили свою подальшу співпрацю. Зокрема, як органи управління громадами співпрацюватимуть між собою.

Відповідний тренінг організував та провів Тернопільський центр розвитку місцевого самоврядування.

Учасники розглянули основні законодавчі норми, що регулюють міжмуніципальні стосунки в ОТГ, ознайомилися з кращими практиками реалізації проектів співробітництва територіальних громад.

image
image

На думку експерта Центрального офісу реформ Івана Лукері, виробивши сталі форми співпраці, місцеве самоврядування може навчитися домовлятися про спільне фінансування проектів, створювати органи управління та підприємства, які здатні забезпечити функціональні потреби кількох громад. Це ефективний інструмент надання якіснішої послуги для громадян.

На сьогодні в Україні налічується майже сотня договорів про співробітництво. Більшість з них якраз спрямовані на спільне виконання проектів.

Для довідки: Тернопільський центр розвитку місцевого самоврядування фінансується Програмою «U-LEAD з Європою», яка підтримує створення прозорої і підзвітної багаторівневої системи управління, яка реагуватиме на потреби громади. Це передбачає посилення спроможності ключових суб’єктів на національному, регіональному та місцевому рівнях з метою реалізації регіональної політики та реформ децентралізації, а також вдосконалення адміністративних послуг на місцевому рівні для громадян України.

Вибір читачів за тиждень

Відео