Орест Сарматський

Вже відомо, чому тернопільські водії полегшено зітхнули

Blizhnij-svet-za-gorodom (1) (Copy)

З 1 травня під час руху автомобілем за межами населених пунктів кермувальникам не обов’язково вмикати ближнє світло фар або денні ходові вогні.

Про це пише АтоТема.

- Так, згідно із Правилами дорожнього руху, вимогу вмикати денні ходові вогні або ближнє світло фар за межами населених пунктів незалежно від часу доби необхідно виконувати лише з 1 жовтня по 1 травня. Таким чином, з 1 травня невикористання ближнього світла або ходових вогнів у світлу пору доби не вважатиметься порушенням ПДР, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що з 1 жовтня по 1 травня на всіх автомобілях поза населеними пунктами повинно бути увімкнено ближнє світло фар. Не виконання цієї вимоги є порушенням ПДР, яке тягне за собою накладення штрафу в розмірі 425 грн.

Втім, насправді такі дії правоохоронців є неправомірними через неправильне тлумачення ПДР і застосування норм КУпАП. Останній передбачає покарання за порушення правил користування попереджувальними сигналами у процесі початку руху чи зміні його напрямку, тоді як про покарання за неувімкнення приладів під час руху – нічого не сказано.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео