Ростислав Фук

Хотіла приворожити коханого: тернополянка втратила 320 тисяч гривень, довірившись шахрайці

Псевдоворожка запевнила дівчину, що за один раз досягнути бажаного результату неможливо

Заява про шахрайство до правоохоронців надійшла від матері 20-річної тернополянки. Як з’ясувалося, в інстаграмі дівчина знайшла оголошення про послуги ворожіння. У листуванні аферистка пообіцяла провести ритуал, який допоможе впоратися з проблемами в особистому житті. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

За перший сеанс дистанційного ритуалу тернополянка заплатила 5000 гривень. Далі псевдоворожка запевнила дівчину, що за один раз досягнути бажаного результату неможливо, оскільки потрібно провести енергетичну чистку й зняти шкоду.

Протягом семи місяців шахрайка надавала «послуги» й виманювала гроші у потерпілої. Дівчина виконувала всі умови й прислухалася до слів аферистки, аби та приворожила до неї коханого. Проте вона жодного разу з нею не бачилася і не спілкувалася особисто.

Згодом мати дізналася за що платить її дочка та одразу ж звернулася за допомогою до поліцейських.

Слідчі здійснюють розслідування в рамках кримінального провадження відповідно до статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходити, щоб встановити особу зловмисниці.

Працівники поліції звертаються до жителів область й вкотре нагадують:

  • уникайте обіцянок про «чарівні» результати. Будьте пильними стосовно ворожок, які обіцяють бажані результати за великі кошти;
  • не піддавайтеся психологічному тиску. Будьте обачні, якщо вас намагаються змусити до додаткових витрат;
  • фейкова особа з інтернету не розв’яже ваші проблеми та не відверне життєві негаразди. Розміщуючи такі оголошення, шахраї мають на меті одне – виманити гроші.

Читайте також: На Тернопільщині жінка втратила 180 тисяч гривень, знімаючи пороби

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео