Ростислав Фук

Із Тернопільщини відправили питну воду на Херсонщину (фото)

Кожна громада Тернопільської області залучена у процесі допомоги постраждалій Херсонщині

Тернопільщина відправила ще 120 тонн питної води на Херсонщину, яка постраждала внаслідок підриву загарбниками греблі Каховської ГЕС. Про це повідомили на сторінці обласної військової адміністрації.

Як ідеться в повідомленні, кожна громада нашої області залучена у процесі допомоги постраждалій Херсонщині. 6 червня наша область вже відправила на Херсонщину 50 тонн води.

На Тернопільщині запустили роботу Координаційного центру підтримки цивільного населення, який відповідатиме за гуманітарну та медичну допомогу й поселення евакуйованих українців. Станом на зараз в області розгорнуто 400 місць для постійного перебування та харчування людей.

Рятувальники Тернопільщини готові у разі потреби до термінового виїзду на місце руйнації, щоб допомагати ліквідовувати наслідки затоплення. Також ДСНС у Тернопільській області збирають необхідну техніку для ліквідації надзвичайної екологічної ситуації. Йдеться про мотопомпи і човни.

Нагадаємо, підприємці Тернопільщини заявили про готовність допомагати жителям Херсонщини ще в перший день після підриву Каховської ГЕС.

Також в області розгорнули 400 місць для постійного перебування та харчування людей.

Читайте також: Тернополяни передають човни та катери для жителів Херсонщини

Фото Тернопільської ОВА

Вибір читачів за тиждень

Відео