Віра Олександрович

Карантин на Тернопільщині: політиків вивезли на природу і змусили трохи попрацювати (фото)

сесія1

У масках і респіраторах, із гумовими рукавичками та на природі і навіть за окремими столами працювали сьогодні, 13 квітня, депутати на Тернопільщині.

Нагадаємо, скликати 3-тє виїзне пленарне засідання 14-ї сесії Тернопільської обласної ради у смт Дружба Теребовлянського району, точніше на відкритому майданчику, що на території навчально-оздоровчого комплексу «Червона калина» Тернопільського національного медичного університету ім. І. Горбачевського, розпорядився очільник краю Віктор Овчарук.

Президія
Президія

Зауважимо, політикам відразу запропонували розглянути низку важливих питань, але вони  внесли до порядку денного ще кілька власних пунктів. Зокрема, йшлося про: внесення змін до обласного бюджету на 2020 р., звернення обласної ради до Президента, Прем’єр-міністра, голови Служби безпеки України, міністра внутрішніх справ, міністра охорони здоров’я і голови обласної держадміністрації, а також – окреме звернення до керівництва держави щодо створення обласної інфекційної лікарні на Тернопільщині.

Оскільки трансляції цього засідання через мережу інтернет не забезпечили, мусимо довіряти інформації, оприлюдненій на сайті облради. Там повідомили, що обранці краян внесли зміни до кількох обласних програм і підтримали нові. Зокрема, змін зазнало рішення від 28.11.2019 р. за №1506 «Про обласну програму «Ветеран» на 2020-2024 рр.».

Сесія2
Сесія2

Окрім того, депутати проголосували за обласну програму підтримки функціонування профспілкової школи мистецтв на І-ше півріччя 2020 р., а також за програму антитерористичних заходів у Тернопільській області на 2020 рік.

Також депутати підтвердили клопотання щодо нагородження Грамотою Верховної Ради України Юрія Дзюбана і затвердили статут комунального підприємства «Тернопількомунінвест» у новій редакції. Принагідно сесія дала дозвіл на розподіл і передачу матеріальних цінностей. У цьому рішенні, зокрема, йдеться (цитуємо): «…Дозволити управлінню охорони здоров'я Тернопільської обласної держадміністрації внутрішнім розпорядчим документом здійснювати розподіл і передачу закладам охорони здоров'я області медичного обладнання, засобів індивідуального захисту, засобів для виявлення коронавірусу, медикаментозних препаратів, медикаментів тощо, що стосуються забезпечення заходів, спрямованих на виявлення, запобігання та лікування коронавірусної інфекції COVID-19, закуплених чи отриманих закладами охорони здоров'я, які перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області».

Сесія3
Сесія3

До речі, через карантин у незвичних умовах 8 квітня працювали міські депутати. Вони також ухвалювали питання першочергового значення. Що ж врешті вдалося вирішити обласним депутатам під час «природного» засідання, читайте на «Терені» згодом.

Фото з сайту облради 

Вибір читачів за тиждень

Відео