Олеся Поліщук

Розширено перелік професій із обов’язковою вакцинацією: кого це торкнеться на Тернопільщині

vaktsynnn

Міністерство охорони здоров'я України своїм наказом розширило перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19.

Відтепер обов'язкове щеплення проти COVID-19 повинні будуть зробити й працівники органів місцевого самоврядування, закладів охорони здоров’я державної та комунальної форм власності, комунальних підприємств, установ та організацій.

Наказ набирає чинність через один місяць із дня його опублікування, тобто з 17 січня.

Працівники вищезазначених установ, які не щепляться проти COVID-19 протягом цього періоду, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.

- Щепитися від COVID-19 можна організовано або індивідуально у зручному пункті чи центрі вакцинації. Детальний перелік та контакти пунктів та центрів на list.covid19.gov.ua.

Нагадаємо, у місті працюють 6 пунктів і центрів вакцинації, де проводять щеплення усіма наявними в Україні вакцинами.

Важливо, що люди, які мають абсолютні протипоказання до проведення щеплень, відповідно до Переліку медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 16 вересня 2011 року № 595, не підлягатимуть обов'язковій вакцинації.

Нагадаємо, перелік професій із 9 грудня вже розширили.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео