Ростислав Фук

Корегував ракетні удари: жителя Тернопільщини засудили за держзраду та виправдовування агресії рф

Прокурор довів у суді, що обвинувачений у 2022 році познайомився в інтернеті зі співробітником фсб рф

До 15 років ув’язнення засуджено жителя села Старий Тараж Почаївської громади за держзраду та визнання правомірною збройної агресії рф. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Прокурор довів у суді, що обвинувачений у серпні 2022 року познайомився в інтернеті зі співробітником федеральної служби безпеки рф, який запропонував йому здобувати й передавати розвідувальну інформацію щодо України, об’єктів критичної інфраструктури, місця дислокації працівників правоохоронних органів та ЗСУ.

Упродовж серпня 2022 – січня 2023 року житель Тернопільщини, використовуючи власний смартфон, через месенджер телеграм пересилав співробітнику фсб російської федерації інформацію щодо місць розташування і характеристик електропідстанцій у Тернопільській і Хмельницькій областях, з метою нанесення збройними силами рф ракетних ударів по них, чим надав представнику іноземної організації допомогу в проведенні підривної діяльності проти України, - йдеться в повідомленні.

При розслідуванні кримінального провадження про державну зраду встановлено причетність чоловіка і до поширення в інтернеті матеріалів із запереченням збройної агресії російської федерації проти України, возвеличення її військових.

Використовуючи профіль в одній із соціальних мереж, підозрюваний активно висловлював підтримку діям учасників терористичної організації «днр» та найманців пвк «вагнер», а також виправдовував воєнні злочини окупантів під час проведення так званої «спецоперації».

Обвинувачений перебуває під вартою.

Фото пресслужби Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео