Оксана Бучко

Кубок Тернопільщини 2021 здобув Великогаївський «Агрон»

240125950_291282516134709_4215160397697241704_n (1)

За Кубок Тернопільщини 2021 року змагались Великогаївський «Агрон» та теребовлянська «Нива». Фінальний поєдинок пройшов у селі Васильківці на красені-стадіоні «Поділля».  

У вирішальному кубковому матчі в основний час голів не забили, хоча команди намагалися не відсиджуватися в обороні. На початку другого тайму теребовлянці залишилися в меншості, але вони все таки показали себе справжніми бійцями і вистояли 90 хвилин основного часу і п’ять компенсованого, інформує Асоціація футболу Тернопільщини.

Далі глядачі отримали вишеньку на футбольному торті - додаткових 30 хвилин. Наприкінці першого екстра тайму рахунок «агронівцям» таки вдалося відкрити. Після передачі Тараса Червонецького, Володимир Пришнівський очевидно робив навісну передачу, але так сталося, що м’яч по неймовірній траєкторії залетів у сітку воріт (1:0). Здавалася, що теребовлянці не зуміють відігратися, та ще й у меншості, адже сили не безмежні, а суперник доволі високого рівня. Тим не менше на третій компенсованій хвилини до вже додаткового часу футболісти «Ниви» отримали право на подачу з кутового і вони витиснули з нього по-максимуму. 

І хоча ось-ось мав прозвучати свисток про закінчення матчу, але саме ця мить стала кульмінаційною – в останній вагон матчу заскочив голкіпер Руслан Мазур, котрий вийшов на поле саме під пенальті. Тренер «Агрона» Олег Лівіцький знав на що він йде, адже добре пам’ятав минулорічний суперкубок області, в якому теж була серія одинадцятиметрових ударів і яку виграв саме Мазур. І цього разу Руслан виявився на висоті. Він перший удар від капітана «Ниви» Олександра Дугієнка ледь не потягнув, дещиці не вистачило, щоби відбити м’яча, після того, як він вгадав напрямок його польоту, і навіть до нього доторкнувся. Далі ж Мазур немов заворожував гравців суперника. Так, Владислав Сороцький потрапив у стійку, від рук голкіпера після удару Артема Козлова м’яч поцілив у поперечину, і, насамкінець, Артем Сорокін теж потрапив у штангу. В «Агрона» було лише одне не точне виконання пенальті – Роман Мельник пробив вище воріт, але це не стало на заваді перемозі великогаївської команди по пенальті – 3:2. 

 «Агрон-ОТГ» (В. Гаї) – «Нива» (Теребовля) – 1:1 (0:0, 1:1 дод. час, по пен. 3:2).

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео