Орест Сарматський

Масову стрілянину зафіксовано на полях Тернопільщини

полюв01

У Тернопільській області розпочався сезон полювання на диких парнокопитних тварин.

Напередодні розпочалося колективне та облавне полювання на диких парнокопитних тварин, яке триватиме до 31 грудня 2017 року включно. За інформацією ДП «Тернопільський лісгосп» згідно з наказом державного підприємства «Тернопільське лісове господарство» від 21 червня 2017 року №71, встановлено, що днями полювання на парнокопитних є субота та неділя.

Полювання на хутрових тварин сезон полювання розпочнеться з 5 листопада та триватиме по 21 січня 2018 року.

Днями полювання на зайця-русака і лисицю в польових угіддях є неділя 05, 12, 19, 26 листопада; 03, 10, 17, 24, 31 грудня 2017 року та 21 січня 2018 року.

У лісових угіддях полювання на зайця-русака заборонено.

Також встановлено, що днями полювання на лисицю та інших хижих звірів є субота та неділя: 10, 11, 17, 18, 24, 25 лютого 2018 року.

Денною нормою відстрілу зайця-русака одним мисливцем за один день полювання є один заєць. Норма відстрілу лисиці не лімітована.

Полювання на зайця-русака та лисицю проводиться за відстрільними картками з вказівкою про дату полювання, що видаються лісгоспом та лісництвами, згідно з порядком видачі відстрільних карток, у межах встановленої пропускної спроможності мисливських угідь.

Полювання на диких парнокопитних тварин проводиться відповідно до ліміту використання диких парнокопитних тварин в мисливському сезоні 2017-2018 років в мисливських угіддях ДП «Тернопільський лісгосп».

Документами на право полювання для громадян України є:

  • посвідчення мисливця;
  • щорічна контрольна картка обліку добутої дичини і порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита;
  • дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія, відстрільна картка, дозвіл на діагностичний та селекційний відстріл тощо);
  • відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю;
  • паспорт на собак мисливських порід, інших ловчих звірів і птахів у разі їх використання під час полювання.

Зазначені документи мисливець зобов’язаний мати під час здійснення полювання, транспортування або перенесення продукції полювання і пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.

Фото - ТОУЛГ

Вибір читачів за тиждень

Відео