Ростислав Фук

Майже 400 жителів Чорткова поскаржилися на пошкодження майна під час ракетних обстрілів (фото)

Робочі групи щодо виявлення пошкоджень тривають. Люди можуть звернутися за матеріальною компенсацією. 

За результатами обстеження  комісія виявила пошкодження віконних та дверних конструкцій у  37  житлових будинках Чорткова. Про це на своєму телеграм-каналі повідомив голова Тернопільської військової адміністрації Володимир Труш.

Від 371 власника житла надійшли звернення про пошкодження майна. Робочі групи щодо виявлення пошкоджень тривають. Також пошкодження від ракетних ударів зафіксували в 11 об'єктів підприємницької діяльності. 

Як повідомляють у пресслужбі Чортківської міськради, комунальні служби продовжують допомагати людям ліквідовувати наслідки ракетних обстрілів.
 

 
Всі комунальні підприємтсва Чорткова, окрім своїх прямих обов'язків, допомагають постраждалим внаслідок ракетних обстрілів жителям міста ліквідовувати наслідки вибухів, зокрема заклеюють вибиті вікна плівкою. У першу чергу допомагають літнім та одиноким людям, а також тим квартирам, де зараз тимчасово відсутні власники, - йдеться у повідомленні.

Наразі комунальники заклеїли вікна вже у понад 40 квартирах та повністю відновили 2 пошкоджені балкони.

Чортківчани, чиє житло постраждало від ракетних обстрілів, можуть звернутися за матеріальною компенсацією. 

Для подання заяви на відшкодування матеріальних збитків, завданих ракетними обстрілами, просимо звертатися до штабу допомоги постраждалим, що розташований у синьому наметі, поблизу магазину «АТБ», - повідомляють у Чортківській міськраді. 

При собі обов’язково потрібно мати: паспорт, ідентифікаційний код, документ, що підтверджує право власності на житло, за можливості фото з фіксацією завданих збитків.
 


Нагадаємо, від ударної хвилі внаслідок ракетних ударів у Чорткові пошкоджено школи і дитсадок, чимало багатоквартирних будинків, приватних домоволодінь, магазинів та інших об’єктів інфраструктури.

Фото Чортківської міськради

Вибір читачів за тиждень

Відео