Віра Олександрович

Медики на Тернопільщині вже мають інноваційні ліки від коронавірусу

Ліки

На Тернопільщину вже доправили 490 флаконів Бамланівімабу (Bamlanivimab) і 980 флаконів Етесевімабу (Etesevimab) – лікарських засобів, призначених для лікування хворих на COVID-19.

Про це сьогодні, 22 вересня, повідомили у Пресслужбі МОЗ України.

- Механізм дії таких ліків полягає у блокуванні прикріплення вірусу до мембрани клітини, - пояснили фахівці. - Це унеможливлює потрапляння SARS-CoV-2 у клітини людини, що нейтралізує дію вірусу і сприяє запобіганню розвитку та лікуванню COVID-19.

Також Наказом МОЗ від 20.09.2021 р. №1979 оновили протокол «Надання медичної допомоги для лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)». Ним уже передбачили можливість використання лікарських засобів Bamlanivimab і Etesevimab. Тепер лікарі, які надають допомогу хворим на COVID-19, матимуть чітку інструкцію щодо того, в яких саме випадках захворювання і як правильно застосовувати вказані лікарські засоби.

Нагадаємо, із 23 вересня на Тернопіллі оголосять «жовту» зону епідемічної небезпеки. Таку ситуацію спричинило зростання рівня захворюваності на COVID-19.

Довідка. Ліки доставили в Україну 4 вересня за сприяння Посольства України в США як гуманітарний вантаж, наданий благодійною організацією Direct Relief. Останні домовленості щодо отримання цієї допомоги були узгоджені під час візиту Президента України Володимира Зеленського та міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка до США.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео