Оксана Бучко

Музичний коледж у Тернополі вийшов із онлайн-режиму для привітання вчителів

244380357_4558223780895105_5146067381516530934_n

Навчитись гри на музичних інструментах неможливо в онлайні, а тому деякі батьки учнів музичного коледжу ім. Крушельницької у Тернополі закликають вакцинуватись працівників закладу. У той же час, інша частина батьків згідна навчатись онлайн, адже вважає вакцинацію без бажання на це громадян порушенням прав.

Дирекція радить усім батькам забезпечити учнів хорошою технікою для користування під час дистанційного навчання. Про це йшлось на зборах після виступу перед живою публікою до Дня вчителя у ПК «Березіль».

- Неможливо опанувати техніку гри без живого контакту із вчителем, - каже мама учня (прізвище редакції відоме). – Але дирекція не проводить відповідних бесід з викладачами на тему вакцинації. Адже деяка частина здорових працівників можуть піти на такий крок, звісно ж не усі. Натомість, у закладі лише близько 30% вакцинованих.

Як відомо, для роботи освітніх закладів у населених пунктах, які вийшли із зеленої зони, потрібно понад 80% вакцинованих працівників. У Тернополі такий відсоток є у всіх освітніх закладах, інформує пресслужба міськради. Натомість, в області ситуація інша. За інформацією директорки департаменту охорони здоров’я ТОДА Ольга Ярмоленко, у вересні було 57 закладів освіти із понад 80 % вакцинованими працівниками. У це число, звісно ж, музичний коледж не входить.

- Ми згідні вчитись онлайн, адже відомі летальні випадки після вакцинації, - розповідає інша мама учня коледжу. – Тому якщо змушувати до цього викладачів, це порушення їхніх прав громадянина.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео