Тамара Коблик

На чемпіонаті України з біатлону на подіумі у мас-старті - двоє представників Тернопілля

Дмитро Грущак, який став четвертим, теж представляє зараз Тернопільську область. Ще один тернополянин Віталій Мандзин у цій гонці був шостим

На чемпіонаті України з біатлону на подіумі у мас-старті знову двоє представників Тернопілля – Дмитро Підручний – зі сріблом і Тарас Лесюк із бронзою.

Про це повідомили в управлінні молоді, спорту та іміджевих проєктів Тернопільської ОДА.

В суботу, 25 березня, в Буковелі, на чемпіонаті України з біатлону проходили мас-старти. Як повідомляє Федерація біатлону України, в чоловічій гонці блискучий виступ продемонстрував Руслан Ткаленко. В активі чернігівського спортсмена третя за якістю стрільба у гонці – лише два кола штрафу! Причому «золото» Руслан фактично виборов на останньому вогневому рубежі, де схибив лише одного разу, в той час як лідер гонки на той момент, тернопільський біатлоніст Дмитро Підручний пішов на три кола штрафу. На дистанцію останнього кола Ткаленко пішов, маючи 20 секунд переваги, яку зміг не лише втримати, а й розвинути до фінішу. У Підручного ж стрільба сьогодні взагалі не пішла. І справа не лише в останньому рубежі – загалом у пасиві капітана команди сім кіл штрафу. І Дмитро на фінішній прямій ледь не випустив з рук і «срібло», коли дозволив наблизитись впритул до себе ще одному спортсмену, який зараз представляє Тернопільську область, Тарасу Лесюку. Однак у змаганні двох тернополян гору взяв все ж більш досвідчений Підручний.

Але треба зазначити, як повідомляє Федерація біатлону України, що в усіх трьох особистих гонках весняної стадії чемпіонату у тернопільських спортсменів по два місця на подіумі! До того ж у хвилині від лідера фінішували також Дмитро Грущак та Олександр Пономаренко. І Дмитро Грущак, який став четвертим, до речі, теж представляє зараз Тернопільську область. Ще один тернополянин Віталій Мандзин у цій гонці був шостим.

Мас-старт. Чоловіки

  1. Руслан Ткаленко (0+0+1+1) 27:09,5
  2. Дмитро Підручний (1+1+2+3) +26,3
  3. Тарас Лесюк (2+2+0+0) +27,4

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео