Дарія Шевченко

На кладовищі в одному з сіл викопали могилу посеред стежки (фотофакт)

117103530_931391830698851_4732636744639959448_o

У селі Нараїв Бережанського району виникла неприємна ситуація. На місцевому кладовищі невідомі облаштували собі на майбутнє пам’ятник. Все б нічого, але могила стоїть посеред центральної стежки. Очевидців такі дії обурили.

- Є таке поняття, як суспільний громадський простір, це - дорога, шкільний двір, спортивний майданчик, кладовище. Але в моєму рідному Нараєві, мабуть, щось не так. Мабуть, недопрацьовує місцева влада або церковна община. На цій фотографії видно, як прямо на центральній стежці кладовища хтось рішив зробити собі на майбутнє місце упокою в придачу з лавочкою. А ми все винуватимо комуністів і москалів, а подумати про те, як цією стежкою має пройти старенька людина, або процесія з гробом - це вже десята справа, - написав Олег Паневник.

Мешканці кажуть, пам’ятник потрібно демонтувати та перенести в інше місце. Натомість знайшлись і ті, які не вбачають у цьому нічого поганого. Кажуть, що, можливо, скоро заберуть лавочку, розташовану біля могили, і тоді буде місце для проходу.

- Я думаю, лавочка там тимчасова, її переставлять і можна буде пройти. Таке трапляється і в нижній частині кладовища. Якось переходять, - написала Марія Кушко.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео