На початку грудня на Тернопільщині запрацює мобільний додаток для виклику рятувальників

2

Жителі області з особливими потребами зможуть скористатися додатком, який у надзвичайних ситуаціях допоможе швидко викликати працівників рятувальної служби.

Представили новий додаток «112:UA» у Тернополі 24 жовтня. Розробили його для смартфонів на базі Android, мета додатку – полегшити і зробити доступ до служби екстреної допомоги зручним. Він адаптований спеціально для людей із порушеннями слуху, зору, опорно-рухового апарату та людей похилого віку, які у обставинах надзвичайної ситуації зможуть лише за допомогою однієї клавіші надіслати сигнал про допомогу.

Після отримання такого повідомлення диспетчер зможе отримати необхідну інформацію про постраждалого, його медичні дані та місце перебування. А це дозволить оперативно зреагувати на виклик та допомогти людині.

Опісля розгляду і обговорення присутні на нараді дійшли висновку, що з 3 грудня (Міжнародний день людей з інвалідністю) на Тернопільщині розпочнеться тестування цього додатку, повідомляють на сайті Управління ДСНС у Тернопільській області.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео