На ремонт яких доріг Тернопільщини виділять гроші?

karta

Масштабне оновлення інфраструктури області у 2018 році продовжиться.

Уряд затвердив перелік автомобільних доріг, ремонт яких профінансують з держбюджету у цьому році. До списку потрапили чотири транспортні артерії Тернопілля. Кожна з обраних доріг – ділянки міжнародних, щодня ними рухається багатотисячний потік транспорту.

«У 2018 році ми продовжуємо дотримуватися маршрутного принципу ремонту. Такий підхід дозволить забезпечити проїзд комфортними дорогами з умовного пункту А в пункт В. Нині для Служби автомобільних доріг у Тернопільській області у пріоритеті транснаціональний коридор Go highway, який з’єднує польські порти Гдиня та Гданськ з Одесою та Миколаєвом. Так, у 2017 році Тернопільська та Львівська служби доріг розпочали ремонт своїх ділянок, зокрема траси Тернопіль–Львів–Рава-Руська. Також продовжуємо роботу над своєю ділянкою міжнародної траси Бухарест-Брест. Приємно, що знаходимо підтримку від голови ОДА Степана Барни», – коментує начальник Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Богдан Юлик.

Згідно постанови Кабінету Міністрів №60 від 7 лютого 2018 року, профінансують ремонт 10 км траси М-09 Тернопіль — Львів — Рава-Руська на ділянці км 0 + 000 — км 35 + 000. Йдеться про укладання верхнього шару асфальтобетону.

Повне оновлення чекає на дорогу Р-41 Обхід м. Тернополя. Шляховики замінять основу та укладуть нове покриття на усій протяжності траси (14,5 км).

Також повністю відремонтують ділянку Тернопіль – кордон з Хмельницькою областю (М-12 Стрий — Тернопіль — Кропивницький — Знам’янка). Йдеться про 38,9 км. Служба автомобільних доріг для оптимізації ремонту розділить ділянку траси на 2 частини (22,8 і 16,1 км відповідно), аби підрядні організації могли працювати над ними паралельно.

А от розпорядженням Кабінету Міністрів№78 від 17 січня виділено кошти на завершення поточного середнього ремонту траси М-19 Доманове (на м. Брест) - Ковель - Чернівці - Тереблече (на м. Бухарест) на ділянці км 279 + 100 - км 298 + 000. Йдеться про оновлення 11 км дороги Тернопіль-Кременець. Її, нагадаємо, розпочали ремонтувати у 2015 році.

Загальне фінансування ремонту доріг Тернопільщини Урядом у році становить 1  262 300 тисяч гривень.

Вибір читачів за тиждень

Відео