Олена Чепіль

На Тернопільщині активіст поширював фейкову інформацію, - поліція (відео)

Громадян просять не довіряти фейковим новинам та не поширювати їх.

Один з активістів Тернопільщини розмістив на своїй сторінці у фейсбуці інформацію про переміщення російської техніки на території нашої області. Про це повідомляє поліція Тернопільської області. Правоохоронці заявляють, що дана інформація не відповідає дійсності.

Як повідомив під час брифінгу 8 березня начальник Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Олександр Богомол, працівники поліції разом з працівниками СБУ вже запросили цього активіста (див. відео з 17.40 хв - ред.). Він – житель Бучацького району.

- На своїй сторінці у фейсбуці чоловік публікував (далі цитата – ред.): «По ґрунтових дорогах з Шумська в сторону Дубна прямує 8 одиниць російської техніки! Без паніки. Але мусимо приймати, які дійдуть». Схожа безпідставна інформація може викликати паніку в населення. У випадку наявності таких повідомлень необхідно звертатись до спецслужб, яких зараз на території області є достатньо, – наголосив Олександр Богомол.

Правоохоронці закликають людей зберігати спокій, не довіряти фейковій інформації, а також не поширювати неправдивої інформації з неперевірених джерел. У разі виявлення фейкової інформації телефонуйте на лінію 102 або 067-673-65-69.

Фото з відкритих джерел.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео