Тамара Коблик

На Тернопільщині можуть запровадити карантин через COVID-19 (відео)

В області вже другий місяць перевищений епідпоріг захворюваності на грип, ГРВІ та COVID-19

Україною продовжує ширитися коронавірус. Усього зафіксовано циркуляцію 13 штамів. Про це заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в ефірі телемарафону. За його словами, епідемічна ситуація погіршується з настанням зими, пише Уніан.

13 штамів COVID у нас зараз циркулює територією України. Дійсно, вакцинуватися потрібно, враховуючи те, що зараз суттєве погіршення ситуації з захворюваністю, враховуючи зимовий період, - сказав Кузін.

Серед усіх випадків захворюваності на коронавірус та грип майже 50% госпіталізацій, серед яких багато дітей. Крім того, на заході та півночі України фіксують перевищення епідемічного порогу.

В трьох областях Україні перевищено епідемічний поріг - це Тернопільська, Житомирська і Чернівецька області. Там вже показники вищі, аніж стандартні для цього періоду. Тобто ці регіони вже можуть вводити певні обмежувальні протиепідемічні заходи, - наголосив Кузін.

За його словами, щотижня госпіталізують у середньому 4200 пацієнтів.Серед всіх випадків захворюваності коронавірус зараз займає до 35%, але статистика зростає щотижня, зокрема серед дітей. Також реєструють як випадки реанімації, так і летальні випадки. За минулий тиждень від коронавірусної інфекції померло 56 осіб, у тому числі одна дитина.

На Тернопільщині вже другий місяць перевищений епідпоріг захворюваності на грип, ГРВІ та COVID-19.

Нагадаємозахворюваність на грип, ГРВІ та Covid-19 на Тернопільщині почала рости від початку жовтня.

Відео з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео