Ростислав Фук

На Тернопільщині підприємця підозрюють у привласненні мільйонів бюджетних коштів, виділених на ремонт військового містечка (фото)

Підозрюваному загрожує 12 років позбавлення волі

Тернопільські правоохоронці області оголосили підозру приватному підприємцю у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 366 (службове підроблення) та частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

У ході досудового розслідування було встановлено, що директор одного із приватних підприємств уклав договір із квартирно-експлуатаційним відділом Тернополя щодо капітального ремонту військового містечка у Львівській області.

З метою привласнення бюджетних коштів підрядник реалізував протиправну схему. Скориставшись своїм службовим становищем, він вносив у офіційну документацію неправдиві відомості та значно завищував вартість закуплених матеріалів та виконаних будівельних робіт. Таким чином йому вдалося заволодіти понад 3,2 мільйонами гривень бюджетних коштів, – йдеться повідомленні.

Незаконні дії фігуранта викрили правоохоронці. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Максимальне покарання, яке може загрожувати підозрюваному за інкримінованими статтями, – 12 років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Тернопільська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Фото поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео