Оксана Бучко

На Тернопільщині дізнались, як забезпечити себе у селі

2017-11-18_120259

Семінар для жителів села «Ефективне ведення сільського господарства» провели у Козівському районному центрі зайнятості. Жителі Тернопільщини мали змогу дізнатись про ведення підприємницької діяльності у сільській місцевості.

Спікером був в.о. обов’язків начальника відділу агропромислового розвитку Козівської районної державної адміністрації Ігор Коваль. Він розповів, що становлення малого підприємництва на селі дає змогу його жителям забезпечити себе відповідним рівнем доходу та працювати на себе. Він наголосив на тому, що самозайнятість в основному забезпечується за рахунок ведення особистого селянського господарства, фермерського господарства, садівництва, городництва, випасання худоби.

Ігор Коваль проаналізував ринок сільськогосподарської продукції району, визначив найбільш конкурентоспроможні напрямки діяльності. Особливу увагу присутніх спеціаліст акцентував на створенні та функціонуванні сільськогосподарської кооперації, навів приклади діяльності районних, а також обласних та позаобласних кооперативів, назвав їх типи, особливості державної підтримки тощо.

За  інформацією обласного центру зайнятості.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео