Віра Олександрович

На Тернопільщині майстерно поєднали виробництво фальсифікату із можливостями ІТ-компанії (фото)

1

Діяльність каналу розповсюдження незаконно виготовленого алкоголю і спирту через мережу Інтернет та служби кур’єрської доставки припинили на Тернопільщині.

Це зробити вдалося працівникам податкової міліції Головного управління ДФС у Тернопільській області під процесуальним керівництвом співробітників обласної прокуратури, причому у ході проведення спецоперації «Спирт».

2
2

Протиправною діяльність займалися двоє жителів Тернопільщини, кажуть у податковій міліції. Виготовлення фальсифікованого алкоголю здійснювали за місцем проживання одного із учасників групи. Замовлення на доставку вони приймали через інтернет-сайти, розробником і адміністратором яких є ІТ-компанія, розташована у Тернополі.

Цікаво, що відправлення вантажів спритники здійснювали через відділення однієї із служб кур’єрської доставки.

3
3

Вони знали, що законодавство забороняє виготовлення і реалізацію контрафактної алкогольної продукції, тому при оформленні документів про відправку вказували недостовірні дані про вантаж, - уточнюють у міліції. - Обсяги реалізації фальсифікату становили близько 1000 літрів на день.

За результатами кількох санкціонованих обшуків, правоохоронці виявили і вилучили 3600 л рідини із різким запахом спирту. Вона була у пластиковій тарі. Окрім того, знайшли 2470 л алкогольних напоїв і спиртосуміші у пластиковій тарі, обладнання для виготовлення купажу, значну кількість пластикової та картонної тари.

4
4

Загальна вартість вилучених з незаконного обігу товарно-матеріальних цінностей перевищує 1,5 млн грн, стверджують податківці.

За інформацією правоохоронців, зараз вживаються заходи щодо блокування у встановленому законом порядку інтернет-контенту із розповсюдження фальсифікованої продукції.

5
5

7
7

До слова, віднедавна тимчасово виконує обов’язки начальника Головного управління ДФС у Тернопільській області Підполковник податкової міліції Роман Лисаковський.

Фото надані Головним управлінням ДФС у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео