Віра Олександрович

На Тернопільщині цьогоріч зафіксували значний приріст платежів до бюджету

Надходження

Для територіальних громад на Тернопільщині малий бізнес вже сплатив майже 525 млн грн єдиного податку. І це – більше, ніж було у 2020-му.

Як нагадали у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області, єдиний податок – це платіж, який спрямовують у повному обсязі до місцевих скарбниць. Відтак територіальні громади можуть його використовувати для розвитку своєї інфраструктури.

- Упродовж січня-вересня 2021 року суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, спрямували до місцевих скарбниць Тернопільщини 524,7 млн грн єдиного податку, - кажуть у податковій. - Це – аж на 67,1 млн грн більше, ніж очікували. Порівняно з аналогічним періодом торік надходження цього платежу зросли на 80,2 млн грн.

Значна частка сплаченого податку – внесок приватних підприємців. За 8 місяців цього року вони сплатили 380 млн грн єдиного податку, що на 73,1 млн грн більше, ніж у 2020-му.

- Додаткові надходження склали 54,8 млн грн, оскільки сплата перевищила очікування на 16,9%, - уточнюють податківці. - Юрособи-спрощенці перерахували за цей період 74,4 млн грн єдиного податку, а «плюс» до очікуваних склав 11,7 млн грн. Порівняно з січнем-серпнем 2020-го надходження зросли на 13,9 млн грн.

До речі, сільгоспвиробники, а це – 4-та група спрощенців, сплатили від початку 2021 року 70,2 млн грн єдиного податку. Приріст до очікуваних склав 516,1 тис. грн.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео