Віра Олександрович

На Тернопільщині всіх закликали влаштовувати правильний День знань

Свято

День знань – усе ближче. У більшості навчальних закладів Тернопільщини Свято першого дзвоника відзначатимуть 1 вересня. І проводити його варто правильно.

Щоб запобігти поширенню COVID-19, у Міністерстві охорони здоров’я України (МОЗ) запропонували розглянути різні варіанти організації початку 2021-2022 навчального року і, звісно ж, дотримуватися обмежувальних протиепідемічних заходів.

- Наголошуємо: урочистості та лінійки з нагоди 1 вересня для закладів освіти не є обов’язковими, а рішення проводити святкові заходи чи ні (і я в якому форматі) залишається за адміністрацією школи, - повідомили у пресслужбі МОЗу. - Однак, якщо ви вирішили все ж організувати святкові урочистості, рекомендуємо дотримуватися певних порад.

Нагадаємо, при посиленні карантину навчальні заклади в Україні працюватимуть лише за умови наявності 80% вакцинованого персоналу. Це може спричинити проблеми у Тернополі і не тільки. Наразі Тернопільщина – у «зеленій» зоні. Проте ситуація із захворюваністю на COVID-19 погіршується.

Отже, перелік порад для освітніх закладів, якщо там передбачається традиційне Свято першого дзвоника-урочиста лінійка: - організовуйте урочистості просто неба (на подвір’ї школи чи спортивному майданчику); - намагайтеся не змішувати дітей різних вікових груп/класів; - уникайте утворення натовпу; - слідкуйте за дотриманням фізичного дистанціювання – 1,5 м; - утримайтеся від організації масових заходів і запрошення розважальних колективів, які не є співробітниками школи; - максимально скоротіть час проведення заходу.

Якщо ж у школі оберуть альтернативний формат проведення Свята першого дзвоника, що би не передбачає скупчення дітей, тоді: - організуйте святкування в межах кожного класу окремо; - замість активності у приміщенні оберіть варіант святкування просто неба; - спробуйте організувати День знань в інтерактивній формі.

До речі, у МОЗ наголосили на необхідності дотримання вимог, встановлених Кабінетом Міністрів України, та протиепідемічних заходів, затверджених постановами головного державного санітарного лікаря України для дошкільних закладів і закладів освіти.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео