Народного депутата Т.Юрика впіймали на брехні?

maxresdefault

В Тернопільському футболі продовжується протистояння. Багаторічного голову місцевої федерації В.Мариновського намагаються усунути з посади. В хід пішли владні повноваження та брехня.

Зокрема, народний депутат Т.Юрик (входить в пропрезидентську фракцію і саме його влада просуває на найвищу посаду Тернопільського футболу) стверджував, що ніби то, виконком Тернопільської обласної федерації футболу нелегітимний і не має законного права скликати звітно-виборну конференцію ТОФФ. При цьому посилався на повідомлення управління юстиції про склад виконкому ТОФФ  за 2005 рік, на ст. 14 Закону України «Про громадські об’єднання» та 215-ту Цивільного кодексу України. Цього виявилося достатньо для юрвідділу ФФУ, який і рекомендував виконкому ФФУ призупинити членство ТОФФ (і В. Мариновського відповідно) у ФФУ та її виконкомі.

Однак, подальша перевірка виявила невідповідність аргументів Т.Юрика реальному стану речей. Виконком ТОФФ, який ухвалив  рішення про скликання  конференції, обраний згідно з Статутом у 2013 році. Державна реєстраційна служба України у своєму Витязі з реєстру громадських організацій засвідчила відомості про органи управління ТОФФ і його керівника – Мариновського В.М. Брехнею виявилось і посилання на ст.14 Закону України «Про громадські об’єднання», адже вона вже… давно виключена із цього Закону. А ст. 215 Цивільного кодексу України немає жодного відношення до  органів управління обласної федерації футболу.

До речі, футбольний актив області вдруге  продемонстрував пану Юрику небажання бачити його своїм головою. Станом на 18 лютого 2017 року жоден колективний член ТОФФ не висунув його кандидатуру для обрання головою федерації (як цього вимагає процедура). І це при тому, що на районні федерації здійснювався тиск. Як відомо, рідний брат нардепа Юрика працює заступником голови обласної державної адміністрації і є куратором галузі спорту.

Після скарги, яка не дала бажаного результату, нардепом було створено нову фейкову обласну федерацію, яку у лічені години (такому темпу прості громадяни можуть тільки заздрити) зареєстрували.

Позачергова конференція офіційної обласної футбольної федерації 23 лютого звернулась з вимогою до голови ФФУ вжити заходів щодо скасування безпідставних рішень виконкому ФФУ по Тернопільській області. Наразі, скарга перебуває на розгляді в голови ФФУ (однопартійця Юрика і також нардепа з фракції БПП «Солідарність»).

Вибір читачів за тиждень

Відео