«Нас чекають великі зміни», - Дмитро Забірченко про БК «Тернопіль» у Суперлізі

88014480-617091148837023-7054070174034427904-o

«Терен» уже писав про долю знаменитого тернопільського баскетбольного клубу. Сьогодні успіх на боці спортсменів, адже команда на сезон 2020/2021 офіційно перейшла до Суперліги.

- Ми йшли до цього і не дарма намагалися виграти Вищу лігу протягом двох років, будували зал. Все йшло до цього, всі вірили, що це станеться, всі на це розраховували, але все ж таки треба було дочекатися остаточного рішення. Всі раді, що це все-таки сталося і в наступному сезоні клуб буде представлено в Суперлізі, - радіє наставник команди Дмитро Забірченко.

Як зізнався тренер, найважче - очікування. Воно не давало під час карантину тренуватися, будувати стратегію.

- Насправді, важко було якось працювати, адже до кінця червня - початку липня ми не знали, чи гратимемо в Суперлізі. Ми розуміли, що тим складом, яким виступали минулого року в Вищій лізі, в Суперлізі не потягнемо. У нас зібрані хороші хлопці, які демонстрували хороші результати, але варто розуміти, що рівень Суперліги на дві голови вищий. Потягнути його було б не під силу всім хлопцям, тому досі незрозуміло, яким складом ми гратимемо: ми залишимо 3-4 гравці з минулорічного складу і, сподіваюсь, підсилимось гравцями, які вже грали в Суперлізі та парою легіонерів. В першу чергу — це позиції першого-другого номерів. У нас були деякі проблеми в задній лінії і коли ти граєш у Суперлізі, зрозуміло, що знайти якісного захисника, який буде грати багато часу, нелегко. Тому цю позицію треба зміцнювати легіонером. Плюс мене цікавить п’ятий номер, адже не так багато сильних українців на цій позиції, а також розглядаємо гравця на позицію 2-3 номера. Якщо не знайдемо українця «легкої четвірки», то сюди, можливо, шукатимемо гравця з-за кордону.

Уже відома дата початку тренувань. Як і зазначалося, вони розпочнуться із серпня.

- Ми планували розпочати підготовку за 45 днів до початку сезону — 20 серпня. Але через те, що Федерація дала рекомендацію починати роботу не раніше 25 серпня, то, можливо, зберемося 20-го, пройдемо медогляд, хлопці знайдуть собі квартири, проведемо індивідуальні тренування та тести. Ну а групою почнемо тренуватись 25 серпня. У нас немає єврокубків, не треба форсувати підготовку і 45 днів буде достатньо для тренувального збору.

Нагадаю, Дмитро Підручний у новому для себе виді спорту став п'ятим. До Тернополя повертаються матчі Прем’єр-Ліги. Тернопільські спортсмени не поїдуть на літній чемпіонат світу. На Тернопільщині ігнорують дозволи ФІФА та УАФ. БК «Тернопіль» переходить у Суперлігу. Тернопільські спортсмени показали, як готуються до чемпіонату світу та олімпійських ігор 2022. Тернопільські футболісти можуть одночасно грати за три клуби. Тернопільські волейболістки стали чемпіонами УкраїниЗа тернопільську команду гратиме учасник Ліги Європи. Дмитро Підручний заліз до Мартена Фуркада через вікно. Дмитро Підручний вдруге став чемпіоном Європи. Тернопільський спортсмен розповів про легальний допінг. Тернопільських футболістів перевіряють на коронавірус. Тернопільська чемпіонка змінила тренера.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео